Gold Cross
«Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησόν με» »

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ Λόγοι


Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ λόγοι προς όλον τον κόσμο
Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ λόγοι προς τον Μοτοβίλωφ
και δια αυτού προς όλον τον κόσμο.
Από το βιβλίο «Ο Άγιος  Σεραφείμ του Σαρώφ - Πνευματική Βιογραφία»
του Αρχιμ. Π. Λάζαρου Μουρ
Εκδόσεις ΑΘΩΣ.
Ο σκοπός της χριστιανικής ζωής
Ο αληθινός σκοπός της χριστιανικής μας ζωής συνίσταται στην απόκτηση του Αγίου Πνεύματος του Θεού.
Όσο για τις νηστείες και τις αγρυπνίες, την προσευχή και την ελεημοσύνη, και κάθε καλή πράξη πού γίνεται για την αγάπη του Θεού, αυτά είναι μόνον τα μέσα για την απόκτηση του Αγίου Πνεύματος του Θεού. Άλλα πρόσεξε, παιδί μου, μόνον η καλή πράξη πού γίνεται για την αγάπη του Θεού φέρνει σε εμάς τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος. Όλα όσα δεν γίνονται για τον Χριστό, ακόμη και αν είναι καλά, δεν φέρνουν ούτε την αμοιβή στην μέλλουσα ζωή ούτε την χάρη του Θεού. Γι' αυτό ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός είπε: Ο μη συνάγων μετ' εμού σκορπίζει (Λουκ. 11:23). Όχι ότι η καλή πράξη μπορεί να ονομασθεί οτιδήποτε άλλο εκτός από κέρδος, αφού, ακόμη και αν δεν γίνεται στο όνομα του Χρίστου, είναι εν τούτοις καλή. Η Γραφή λέει: Εν παντί έθνει ο φοβούμενος αυτόν και εργαζόμενος δικαιοσύνην δεκτός αυτώ εστί. (Πράξ. 10:35).
Τι ζητάει ο Θεός
Αυτό πού ζητάει ο Θεός είναι αληθινή πίστη προς Αυτόν και τον Μονογενή Του Υιό. Ως αντάλλαγμα για αυτήν, η χάρη του Αγίου Πνεύματος χορηγείται άφθονα εκ των άνω.
Ο Κύριος ζητά μία καρδιά πού να πλημμυρίζει από αγάπη για τον Θεό και τον πλησίον μας, αυτός είναι ο θρόνος επάνω στον όποιο αγαπά να κάθεται και στον όποιο εμφανίζεται με το πλήρωμα της ουράνιας δόξας Του. «Υιέ μου, δός μοι σήν καρδίαν», λέει «και πάντα ταύτα εγώ Αυτός προσθήσω σοι»(Παροιμ. 23:26, Ματθ. 6:33),  διότι στην ανθρώπινη καρδιά μπορεί να χωρέσει η Βασιλεία του Θεού. Ο Κύριος έδωσε εντολή στους μαθητές Του: Ζητείτε πρώτον την βασιλείαν τον Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν, οίδε γαρ ο πατήρ υμών ο ουράνιος ότι χρήζετε τούτων απάντων.(Ματθ. 6:32,33)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου